<
>

Joakim Linhardt - 2020

Joakim är precis tillbaka från sin försäsongsträning i Spanien och har släppt en video på årets racerhojar.

Två hojar.. kör du vidare med fjolårets R1or?

Ja, två hojar är lyxigt! Jag har fördelen att alltid ha en extra hoj tillgänglig tack vare Micke som är min mekaniker och sitter på en identisk Yamaha  R1.

Vi kommer köra vidare på fjolårets hojar då båda är i toppskick och i nuläget skulle ett byte endast innebära arbete.

Krävs det två cyklar för att vara med och fightas om guldet?

Nej, det vill jag inte påstå men det har helt klart fördelar vid krasch eller haveri, samtliga reservdelar finns alltid med och eftersom hojarna är helt identiska kan jag hoppa över på Mickes hoj och känna mig som hemma direkt vilket skulle kunna vara avgörande vid problem.

Varför kör du Yamaha R1?

Efter säsongen 2016 bytte jag märke och Yamaha R1 var hetast på listan. Efter tre säsonger passar R1an som handsken och än så länge har inget byte känts motiverat.

Hur bra är R1an?

Helt klart en potent hoj för guld 2020. Men jag skulle inte säga att den är bättre eller sämre än något annat av de stora märken som finns idag, jag upplever att fältet är väldigt jämt.

Hur bra är Joakim Linhardt?

Likt fjolåret så är jag även i år en utmanare på pallen i race och totalen.

undefined

Du är tillbaka från årets första försäsongstest.. hur gick det?

I år satsade vi på mer försäsongstester med start i Spanien och avslut i Slovakien. Vi hade mycket att testa med nytt däckmärke och med det nya fjädrings och chassiinställningar. Tyvärr så hann vi inte testa så mycket innan Spaniens regering satte landet i Larmläge och samhället i karantän på grund av en stor spridning av Coronaviruset. Vi fick avbryta våra tester och återvända till Sverige. Förhoppningsvis förändras läget och det finns möjlighet att utföra nya tester innan SM premiären i Anderstorp.

Vilka lärdomar tar du med dig från 2019?

2019 backade jag av en aning för att köra säkert utan krascher vilket gav utdelning i totalen. Men kör man safe kan man även tappa värdefulla poäng..

Text: Dan Chardon

Foto: Motofoto.se

Roadracing logo
roadracingSE
21 mars 2020 kl. 06:12

RoadracingSE på Instagram