<
>

I väntans tider - Jesper Pellijeff

2020 bjuder på.. minimalt med motorsport nu. Här kommer en serie till förarna om väntans tider och tips till er.

Kan du träna någon form av motorsport i dessa tider?

Jag åker lite Ohvale  nu när det är lite dåliga tider. Gokartbanorn har öppet och oftast så är vi inte mer än 20-30 pers. Håller även på att bygga en ny Honda CRF450 2020 supermotard som jag tänkt åka på.

undefined

Finns det någon vinning i att träna tex cross för att bli bättre inom roadracing, eller är det mer för nöjes skull? Om ja, kan du förtydliga hur du använder en annan mc-teknik till RR.

Jag tror på att åka motorcykel överlag gör dig snabbare på alla sätt och vis utan tvekan. Jag tror på timmar i sadeln på alla möjliga hojar för att bli snabbare. Inom cross tex.  där du låser upp framhjulet många gånger och din reaktionsförmåga blir snabbare hela tiden på att släppa upp bromsen igen. Det gäller att få in känslan helt enkelt.

Är du i bra form fysiskt?

Jag har inte varit i så bra form fysiskt tidigare.. Jag har börjat gå på gymmet oftare än nångonsin och märker stora resultat redan nu.

Ditt träningstips till den förare som vill bli i bättre form?

Jag springer mycket och cyklar mycket och bygger lite muskler.

undefined

Ditt träningstips (på mc) till den bandagsföraren som vill bli snabbare?

Jag skulle säga till en bandagsförare att man alltid ska försöka träna på något när man är ute och kör, att inte bara vara ute och köra för körningens skull.

Text: Dan Chardon

Foto: Hangar 18

Foto: Motofoto

Roadracing logo
roadracingSE
5 april 2020 kl. 08:56

RoadracingSE på Instagram