<
>

I väntans tider - Stefan Humlan Bernström

2020 bjuder på.. minimalt med motorsport nu. Här kommer en serie till förarna om väntans tider och tips till er

Kan du träna någon form av motorsport i dessa tider?

Jag har varit en liten runda i Spanien i vintras, 3 dagar på cartagena är all motorsport jag har haft möjlighet till i vinter. Jag kommer att köra lite privat test i april, plus några trackdays , förutsatt att det inte blir inställt.

Finns det någon vinning i att träna tex cross för att bli bättre inom roadracing, eller är det mer för nöjes skull? Om ja, kan du förtydliga hur du använder en annan mc-teknik till RR. (Har du kört cross?)

undefined

Jag tror att det är nyttigt med all form av hojåkning, oavsett typ av hoj. Jag har dock inte själv varken tid eller råd att köra cross på vintern. Satsar istället på att förbereda hojen och rehabilitera plånboken under vintern.

Är du i bra form fysiskt?

Jag är i urusel form just nu!

Ditt träningstips (på mc) till den bandagsföraren som vill bli snabbare?

träningstips: kör hoj! Vill man bli snabbare är det bästa sättet. Fysträning är givetvis bra, och gör att du kan få bättre utbyte av din hojträning, men snabbhet får du av att åka mycket hoj.

undefined

Jämför med andra idrotter, ingen fotbollsspelare blir bättre på fotboll av att skjuta luftgevär. Du måste göra dina timmar i hojsadeln för att nå framgång.

Foto: Crownfield

Text: Dan Chardon

Roadracing logo
roadracingSE
20 april 2020 kl. 09:08

RoadracingSE på Instagram